ASANE

Asanele nu sunt pur si simplu niste exercitii fizice, ci reprezinta posturi ale corpului care aduc stabilitate, sanatate si luminozitate, dezvolta agilitatea, echilibrul si confera vitalitate.

asane

Fiind o practica relativ noua si foarte putin studiata in Romania, multa lume asociaza yoga doar cu asane (posturi ale corpului), dar in esenta yoga reprezinta un intreg sistem care cuprinde atat partea fizica (asanele), dar si tehnici de respiratie (pranayama), un mod de viata moral si curat, atat fizic, cat si mental (yamas si niyamas), controlarea simturilor (pratyahara), concentrare (dharana), meditatie (dhyana) si, in final, starea de multumire absoluta, de pace interioara, denumita samadhi.

Asanele au evoluat de-a lungul secolelor pentru a exersa fiecare muschi, nerv si incheietura a corpului. Acestea asigura un fizic de invidiat, puternic si elastic, tinand la distanta bolile, prevenindu-le sau chiar luptand impotriva lor. Asanele reduc oboseala si calmeaza sistemul nervos, dar cel mai important aspect este acela ca antreneaza si disciplineaza mintea si corpul.

Yoga reprezinta un instrument excelent prin intermediul caruia poti aduce echilibrul in viata ta!

Copyright © 2015 Toate drepturile rezervate. Lifeyoga.